Beschikbaar voor nieuwe opdrachten:  06 18 577 042

OPEN
OPEN

Zomaar ter decoratie of juist om een boodschap over te brengen. Een illustratie laat zien wat jij bedoelt en maakt jouw product af.

Het cliché is helemaal waar: een afbeelding zegt meer dan duizend woorden. Dus die lange tekst of dat ingewikkelde proces kan beter overkomen met een illustratie. Daarnaast maakt het zaken ook gewoon mooier, nietwaar?!

Educatieve illustraties

Met jaren ervaring in het onderwijs kan het eigenlijk niet anders dan dat illustraties onderdeel zijn geworden van de lessen om complexe zaken uit te leggen. Of het nu de werking van een vulkaan betreft, de productieketen van een boekenkast of moeilijke begrippen, een tekening staat al snel op het bord. Dus heb jij behoefte aan visuele ondersteuning van jouw verhaal? Dan kan illustratie uitkomst bieden!

Redactionele illustraties + infographics

Soms heeft een artikel beelden nodig om lezers aan te trekken of om een sfeer neer te zetten. Subtiel en minimalistisch of juist heel pontificaal in beeld met heel veel detail, aan jou de keuze. En bevat de tekst veel statistieken, dan worden lezers wakker gehouden door een aansprekende (misschien zelfs prikkelende?!) infographic. Kom maar door met die zakelijke teksten!

Ontwerpstijlen

Doordat er gevarieerd kan worden in ontwerpstijl, is er vrijwel altijd wel een passend beeld te creëren; van losjes handgetekend (al dan niet digitaal ingekleurd) tot aan strakke vector-afbeeldingen, het is allemaal mogelijk. Het begint hoe dan ook altijd met een schets. Gewoon met potlood op papier gekrabbeld. Niks ouderwets, maar juist heel praktisch en snel! Van daar uit kan er nagedacht worden over de verdere uitwerking. Denk jij mee?

Kijk eens rond op de verschillende pagina's op deze website, dan krijg jij al een idee van de diverse ontwerpstijlen.

Illustratie stappenplan sinasappel persen

Handgetekend

Losjes met potlood en fine-liner op papier, daarna gedigitaliseerd en digitaal ingekleurd. Het levert een typisch stijltje op met een eigen karakter.

Vector-graphics

Strakke lijnen, heldere kleurvlakken en hier en daar wat kleurverloopjes. Illustraties met vector-graphics hebben een moderne, heldere uitstraling.

Collage-stijl

Een samenraapsel van fotomateriaal, structuren en kleuren. Het levert een beeld op dat juist door zijn opmerkelijke combinaties een leuk effect geeft.

Educatieve illustratie - de geschiedenis van de Amerikaanse stad

Eeuwen stadsontwikkeling van Amerikaanse steden in één beeld samengevat.

De stadsontwikkeling van de vele grote Amerikaanse steden doorliep een soortgelijk patroon. Maar ja, hoe maak je al die verschillende stappen duidelijk aan leerlingen van VWO-4? Door middel van een illustratie natuurlijk!


Deze handgetekende, digitaal ingekleurde illustratie is een mooi voorbeeld van hoe lesmateriaal visueel ondersteund kan worden. De illustratie hoort namelijk bij een werkvorm waarin leerlingen een heel moeilijk videofragment analyseren. Een kwartier aan video in één beeld samengevat!

Infographic - geschiedenis van een culturele instelling

Kleurrijke infographic toont de geschiedenis van een kunstinstelling

Altijd leuk, een plek waar kunstenaar hun eigen gang gaan. Maar wist jij dat er heel wat bij komt kijken voordat een dergelijke plek tot stand komt? Nee? Nou, bijna niemand weet dat eigenlijk... Tijd voor een heldere uitleg dus!


In deze infographic in zogenaamde vector-stijl is afgebeeld wie er allemaal bij de kunstinstelling genaamd De Metaalkathedraal betrokken waren, wat hun invloed was en wat het plan was van de oprichters.